Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@23:22:57 GMT

وزنه‌برداری زنان و عبور از محافظه‌کاری

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۹۹۲۴

وزنه‌برداری زنان و عبور از محافظه‌کاری

   عصر ایران؛ هومان دوراندیش - در خبرها آمده بود که الهام حسینی، وزنه‌بردار ایرانی، در بازی‌های کشورهای اسلامی مدال برنز گرفته و در طلای حرکت یک‌ضرب را هم به خود اختصاص داده است.

   موفقیت این دختر ایرانی در مسابقات وزنه‌برداری، با استقبال رسانه‌های داخل کشور مواجه شده است. مثلا خبرگزاری فارس با تیترهای "طلای تاریخی الهام حسینی" و یا "وزنه‌هایی که بانوان را متوقف نمی‌کند"، به استقبال درخشش یک زن ایرانی در مسابقات وزنه‌برداری رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   وزنه‌برداری و کشتی زنان در ایران از سال 1396 آغاز شده است. تا پیش از آن، طبق معمول، مخالفت‌هایی با حضور زنان در این عرصه‌ها وجود داشت. کمااینکه با حضور زنان در مسابقات رزمی نیز مخالفت می‌شد و حتی بعد از اینکه جمهوری اسلامی با راه‌اندازی تکواندوی زنان در ایران موافقت کرد، برخی از چهره‌های مذهبی کشور نسبت به حضور تکواندوکاران زن ایرانی در مسابقات بین‌المللی اعتراضاتی داشتند.

   به کشتی و وزنه‌برداری زنان نیز معمولا نگاهی منفی وجود داشت و به همین دلیل حدود 40 سال پس از پیروزی انقلاب، زنان ایرانی موفق شدند اجازۀ حضور در مسابقات کشتی و وزنه‌برداری را کسب کنند.

   پس از المپیک 1992، امیر خادم در مصاحبه با کیهان ورزشی (و شاید هم مجلۀ دنیای ورزش) گفت: «تماشای کشتی و وزنه‌برداری زنان حال آدم را به هم می‌زند.» تازه این نظر یک کشتی‌گیر بود. طبیعتا فلان آدم سنتی در گوشۀ فلان شهر مذهبی، هزار بار بیشتر از امیر خادم مخالف کشتی و وزنه‌برداری زنان بود.

   فی‌الجمله به نظر می‌رسید اگر زنان ایرانی در مسابقات کشتی و وزنه‌برداری شرکت کنند "چیزی از دست می‌رود.» کسی به درستی نمی‌دانست و نمی‌داند آن چیز چه بود؛ اما هر چه بود، ربطی به مردسالاری داشت. مردان حقوقی بیشتر از زنان داشتند. زنان باید "حیا" پیشه می‌کردند و قید بعضی کارها را می‌زدند.

    مبنای این ممنوعیت در واقع این تصور ناگفته بود که اگر چیزی خوشایند مردان نباشد، مجوز شرعی ندارد. مرد و شرع در این نگرش مترادف قلمداد می‌شدند در حالی که هر مومن عاقلی می‌داند که این تصور و ترادف نادرست و غیرشرعی است.

     اما چرا چنین تصوری سمبۀ پرزوری داشت؟ چون متکی به عرف سنتی جامعه‌ای مذهبی بود. در چنین جامعه‌ای، زیاد پیش می‌آید که مرزهای عرف و شرع مخدوش می‌شود و امر سنتی، امر دینی قلمداد می‌گردد.

   برای روشن شدن این مرزها و در هم شکستن ممنوعیت‌های ناشی از ناروشنی آن‌ها، قاعدتا کار فرهنگی لازم است. کار فرهنگی همیشه برای پذیرش محدودیت‌ها نیست؛ اتفاقا غالبا برای رفع محدودیت‌ها باید کار فرهنگی کرد.

   جهان انسانی متشکل از تیپ‌های شخصیتی گوناگونی است. محافظه‌کاران تغییر را خوش ندارند و ثبات را ترجیح می‌دهند. تغییر برای آن‌ها مصداق زنگ خطر است و بوی "از دست رفتن" می‌دهد. از دست رفتن آنچه که "اصول" می‌پندارند.

     اما اگر قرار بود چیزی تغییر نکند، نوبت به حاکمیت و مقبولیت "اصول محافظه‌کاران" هم نمی‌رسید و بشر در مرحله‌ای پیش از دررسیدن آن اصول متوقف می‌ماند.

    احتمالا در جواب این نقد می‌گویند «تغییر خوب است به شرط اینکه مثبت و معقول باشد.» اما همۀ سخن بر سر تشخیص مثبت و معقول بودن تغییرات است. قاعدتا کسانی که به وضع اجتماعی و فرهنگی خاصی خو کرده‌اند، تغییر آن وضع را مثبت و معقول قلمداد نمی‌کنند.

    اما این حرف را مخالفین هر دین و سنت و ایدئولوژی و مذهب و مکتبی نیز در مراحل آغازین تکوین این پدیده‌ها به زبان می‌آوردند. منعی که مخالفان بسیار داشته باشد، دیر یا زود کنار می‌رود. اگر نه چنین بود، پوشش زنان ایران امروز همچنان شبیه پوشش زنان عصر قاجار بود. ولی در ایران امروز حتی اکثر خانواده‌های مذهبی نیز خوش ندارند دخترشان با پوششی قجری در جامعه ظاهر شود.

    تاریخ بشر، چه بپسندیم چه نپسندیم، تاریخ آزادی است. در ذیل ارزش "آزادی"، بسیاری از امور سابقا نامقبول، امروزه مقبول شده‌اند. این تحول چه در جهان غرب چه در جهان اسلام برقرار بوده و انکار آن انکار امری بدیهی است.

    وزنه‌برداری زنان هم روزی ممنوع بود و امروز آزاد است. فردا ممکن است چیزهای دیگری هم آزاد شود. مهم این است که فراموش نکنیم جامعه صرفا متشکل از تیپ‌های شخصیتی محافظه‌کار نیست. برخی افراد سریعا به تغییرات خوشامد می‌گویند و مثل محافظه‌کاران نیستند که با تاخیر بسیار پذیرای تغییرات شوند.

    اگر فرض ما این باشد که اکثریت مردم محافظه‌کارند، و یا اکثریت مردم همیشه باید طبق تشخیصات و ترجیحات محافظه‌کاران زندگی کنند، دیر یا زود بحران پیش می‌آید و حکمرانی بر جامعه‌ای بحرانی، در درازمدت ممکن نیست.

     همان طور که به وزنه‌برداری و کشتی زنان خوشامد گفته‌ شده، به تغییرات باید خوشامد گفت. ولو که این خوشامدگویی تدریجی باشد.  

تماشاخانه ببینید| نخست وزیر استان انتاریوی کانادا یک زنبور را قورت داد/ آن هم در یک برنامه زنده خبری در برخی مراکز توانبخشی توان‌خواهان را به چه حقی کتک می‌زنند/ آن‌ها معلول ذهنی‌اند و اگر بی‌قرار شوند یا اطاعت نکنند، باید کتک‌شان زد؟ (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۹۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس

رسانه‌های انگلیسی با توجه به شمارش آراء در بسیاری از حوزه های انتخابیه از شکست سنگین نخست وزیر انگلیس و حزب محافظه کارش در انتخابات محلی اخیر وآغاز شمارش معکوس برای سقوط وی خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، ان تی وی آلمان انتخابات محلی اخیر در انگلیس را فاجعه‌ای برای ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور و حزب محافظه کار وی ارزیابی کرده و نوشت: حداکثر تا یک سال آینده انتخابات پارلمانی در انگلیس برگزار خواهد شد. انتخابات محلی کنونی حدود یک سال مانده تا برگزار ی این انتخابات آنچه را که نظرسنجی‌ها برای ماه‌ها نشان می‌دهند، روشن می‌کند. محافظه‌کاران حاکم با یک ورشکستگی تاریخی روبرو هستند و دوره نخست وزیری سوناک در حال اتمام است.

در حال حاضر صحبت از فروپاشی محافظه‌کاران است؛ حزب محافظه‌کار به رهبری ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، با شکستی ویرانگر در انتخابات محلی در انگلیس به سمت پایان دولت خود می‌رود. تیم بیل، دانشمند علوم سیاسی از دانشگاه کوئین مری لندن، گفت: این نتایج نه تنها برای محافظه‌کاران و ریشی سوناک بد هستند، بلکه وحشتناک هستند.

انتخابات محلی اخیر در انگلیس به عنوان آزمونی برای سنجش احساسات برای انتخابات عمومی آتی بریتانیا در نظر گرفته شد. به گفته جان کورتیس، محقق انتخابات، پس از شمارش حدود یک سوم شهرداری‌ها، حزب محافظه کار با یکی از بدترین نتایج خود در 40 سال اخیر روبرو شده است. این استاد دانشگاه استراثکلاید گلاسکو صبح جمعه به بی‌بی‌سی گفت: تا کنون آنها اساساً نیمی از کرسی‌هایی را که می‌خواهند از آن دفاع کنند، از دست داده‌اند. اگر این روند ادامه پیدا کند، آنها ممکن است حدود 500 کرسی را از دست بدهند.

مفسران البته تاکید دارند که انتخابات محلی با انتخابات پارلمانی قابل مقایسه نیست. اما نظرسنجی ملی توسط موسسه نظرسنجی یوگو همچنین محافظه‌کاران سوناک را در سقوط آزاد می‌بیند و بر این اساس تنها 18 درصد به این حزب رای داده در حالی که حزب کارگر 44 درصد آراء را بدست آورد.

برای کر استارمر، رهبر حزب کارگر، این شاهدی بر تغییر روحیه در میان مردم است. وی در این باره گفت: ما 14 سال شکست و افول را تجربه کرده‌ایم و توری‌ها ( محافظه کاران) چیزی جز هرج‌ومرج و تفرقه برای ما باقی نگذاشته‌اند. در این شرایط وخیم سوناک همچنین باید به رقابت با حزب راستگرای پوپولیستی اصلاحات بریتانیا -که زمانی توسط نایجل فاراژ، مبارز برگزیت تاسیس شده بود- فکر کند که مدتهاست او را آزار می دهد.

محافظه کاران 14 سال است که در انگلیس در قدرت هستند. اما در چند سال گذشته، با تغییرات مکرر در راس رهبری و هرج و مرج در زمان اسلاف سوناک از جمله در دوران نخست وزیری بوریس جانسون و لیز تراس، اعتماد به این حزب به شدت متزلزل شده است.

نتیجه انتخابات محلی می‌تواند آینده سیاسی سوناک را که از اکتبر 2022 بر سر کار است، تحت تاثیر قرار دهد. بریتانیا باید حداکثر تا ژانویه 2025 پارلمان جدید را انتخاب کند.

روزنامه "تاگس شاو" آلمان هم در مطلبی نوشت: هنوز همه آرا در انتخابات محلی در انگلستان و ولز شمارش نشده است - اما در حال حاضر نشانه هایی از شکست برای محافظه کاران حاکم وجود دارد. این نگرانی نخست وزیر سوناک را در مورد انتخابات عمومی آینده افزایش می دهد.

به نوشته این روزنامه آلمانی حزب محافظه کار در دولت بریتانیا در انتخابات محلی انگلستان و ولز متحمل خسارات سنگینی شد.

همانطور که خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، پس از شمارش حدود یک چهارم کل آرا، حزب محافظه کار تاکنون بیش از 120 کرسی را از دست داده است، در حالی که حزب مخالف کارگر حدود 50 کرسی را به دست آورده است. در انتخابات محلی 2021، محافظه کاران 40 درصد آرا و حزب کارگر 30 درصد آرا را به دست آوردند.

به این ترتیب حزب کارگر در انتخابات محلی اخیر در انگلیس در بسیاری مناطق موفقیت‌های چشمگیری را به دست آورد.

کر استارمر، رهبر حزب اپوزیسیون کارگر حتی از "پیروزی قاطع" برای حزبش در این انتخابات صحبت کرده و گفت: مردم پس از "14 سال شکست، 14 سال افول" دیگر خسته شده‌اند و آنها خواهان شروعی جدید تحت حاکمیت حزب کارگر هستند.

استارمر در ادامه تاکید کرد: این تنها انتخاباتی است که رای دهندگان این شانس را داشته اند که پیامی مستقیم به محافظه کاران ریشی سوناک بفرستند و این پیام رای قاطع برای تغییر است.

ریچارد هولدن، از مقامات حزب محافظه‌کار هم از "شب سخت" صحبت کرد و اعتراف کرد که محافظه‌کاران "بدیهی است که نمی‌توانند به نتایج بزرگی دست یابند".

حزب اپوزیسیون کارگر با توجه به موفقیت چشمگیر حزبش در انتخابات محلی خواستار برگزاری انتخابات عمومی زودهنگام شده است. کر استارمر، رهبر حزب کارگر گفت: "راه را باز کنید، بیایید یک انتخابات عمومی برگزار کنیم."

انتخابات میان‌دوره‌ای برای یک کرسی پارلمان در حوزه انتخابیه بلک‌پول جنوبی هم زمان برگزار شد، زیرا نماینده حزب محافظه‌کار در آنجا به دلیل رسوایی لابی‌گری مجبور به استعفا شد. در این انتخابات کریس وب، نامزد حزب کارگر، به طور قابل توجهی آرای بیشتری از نامزد حزب حاکم دریافت کرد. حزب کارگر با اختلاف 26 درصدی برنده این حوزه شد. این یازدهمین شکست حزب محافظه کار در انتخابات میان دوره ای در این دوره قانونگذاری بود.

استارمر گفت که پیروزی آشکار حزبش در بلکپول جنوبی "مهمترین نتیجه امروز" بود.

همزمان انتخابات محلی در انگلیس و ولز روز پنجشنبه برگزار شد. اینها به عنوان آخرین آزمون بزرگ احساسات برای نخست وزیر سوناک قبل از انتخابات عمومی آتی بریتانیا در نظر گرفته می شود.

تا عصر جمعه، با شمارش بیشتر آرا، حزب کارگر تقریباً 170 کرسی شورا را به دست آورد، کنترل هشت شورای محلی دیگر را به دست آورد و چندین پست جدید شهرداری را پر کرد. محافظه‌کاران با 430 کرسی تقریباً نیمی از کرسی‌هایی را که سعی در دفاع از آن داشتند، از دست دادند. لیبرال دموکرات ها و سبزها نیز کرسی‌هایی به دست آوردند.

تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس
  • (ویدئو) هشدار شدیداللحن ارتش یمن به اسرائیل درباره حمله به رفح
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • هشدار شدیداللحن ارتش یمن به اسرائیل درباره حمله به رفح
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • لیفت وزنه 210 کیلویی توسط دختر 13 ساله
  • استخدام زنان زندانی ایرانی در یک کارخانه بستنی