Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@00:54:58 GMT

مگر دختران ایرانی هم کشتی می‌گیرند؟!

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۷۵۳۱

مگر دختران ایرانی هم کشتی می‌گیرند؟!

در ادامه گفت‌وگوی هشتم دی روزنامه شهروند با هانیه عاشوری آمده است: شاید در نگاه اول همچنان برخی تصور کنند که کشتی زنان در ایران وجود ندارد، اما نه در کشتی آزاد و فرنگی بلکه در رشته کشتی آلیش چند سالی است که دختران ایرانی کارشان را در مسابقات بین‌المللی آغاز کرده‌اند. یکی از ستاره‌های کشتی آلیش زنان ایران هانیه عاشوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دختر کرمانشاهی دو سال قبل برای اولین‌بار در تاریخ کشتی زنان موفق به کسب مدال طلای جهانی شد.

این کشتی‌گیر ٢٢ ساله که مدت زیادی هم نیست وارد این رشته شده، در دسته سنگین‌وزن اخیرا نیز در مسابقات جایزه بزرگ قزاقستان حاضر شد و به مدال نقره رسید.هانیه عاشوری هم مطابق انتظار از سوالات زیاد و تعجب افراد از اینکه او یک کشتی‌گیر است، کلافه شده و می‌گوید کشتی آلیش زنان نیاز به حمایت بسیار بیشتری از سوی مسئولان دارد. درباره مسیری که هانیه عاشوری در سال‌های اخیر طی کرده و چالش‌هایی که با آنها روبه‌روست، با او به گفت‌وگو پرداختیم که ماحصل آن را در ادامه می‌خوانید.

از اینجا شروع کنیم که می‌دانید کشتی زنان در ایران چه پیشینه‌ای دارد؟

به جز کشتی کلاسیک که مدتی در ایران راه‌اندازی شد و سپس فعالیتی نداشت، کشتی آلیش که یک رشته شناخته‌شده بین‌المللی است از سال ٩٣ زیر نظر فدراسیون کشتی کار خود را آغاز کرد. اعتقاد دارم اگر بیشتر به این رشته بها داده شود، می‌تواند افتخارات بزرگی برای ایران رقم بزند.
 

شما اولین دختر طلایی کشتی زنان ایران در جهان بودید، اما اخیرا در جایزه بزرگ قزاقستان نایب‌قهرمان شدید.

رقابت‌های بین‌المللی کشتی آلیش جایزه بزرگ جام ارکینبایف اخیرا در قزاقستان برگزار شد و سطح بالایی هم داشت. من هم برای قهرمانی به این مسابقات رفته بودم، اما هم آسیب‌دیدگی‌هایی که داشتم مرا اذیت کرد، هم ناداوری باعث شد در مبارزه آخر بازنده شوم. البته قبل از آن سه حریفم را شکست داده بودم. به هر حال این تورنمنت فرصت خوبی بود تا من برای مسابقات بعدی خودم را محک بزنم.
 

هانیه عاشوری چه هدف و رویای بزرگی را در کشتی آلیش در سر دارد؟

هدف و آرزوی من المپیکی‌شدن کشتی آلیش است. این‌طور که شنیدم آلیش این شانس را دارد تا در آینده‌ای نزدیک وارد بازی‌های المپیک شود. در آن صورت است که من می‌توانم یک روز روی سکوی المپیک قرار بگیرم و به آرزویم برسم.
 

حتما این صحبت را بارها از اطرافیان و مردم شنیده‌اید که مگر دخترها هم کشتی دارند؟

صددرصد. این جمله را بارها شنیده‌ام. می‌گویند مگر زنان هم کشتی می‌گیرند. خیلی‌ها تعجب می‌کنند و می‌گویند مگر می‌شود در ایران زنان هم روی تشک بروند و کشتی بگیرند؟ آنجاست که من و خیلی از هم‌تیمی‌هایم مجبوریم توضیح بدهیم که در چه رشته‌ای و با چه شکلی فعالیت می‌کنیم. کشتی آلیش کاملا با لباس برگزار و فنون با استفاده از کمربند اجرا می‌شود.
 

شاید برای خیلی‌ها سوال باشد که چطور یک دختر ایرانی سمت رشته‌ای مثل کشتی می‌رود؟

من از بچگی کشتی را دوست داشتم و می‌توانم بگویم حریف تمرینی من هم برادرم بود. نوجوان بودم که شنیدم رشته‌ای به نام کشتی آلیش وجود دارد که بانوان هم می‌توانند در آن فعالیت کنند. من هم خیلی خوشحال شدم و آلیش را شروع کردم.
 

اما شاید برای دختران کشتی‌گیر مثل مردان القابی مثل شیر، پلنگ و ببر استفاده نشود!

شیر، شیر است؛ زن و مرد هم ندارد. به هر حال ما مثل کشتی‌گیران مرد شناخته‌شده نیستیم، اما اگر مردم لقبی به ما بدهند، استقبال می‌کنیم.
 

از آسیب‌دیدگی هم صحبت کردید. مصدومیت در کشتی آلیش زیاد است؟

هر رشته‌ای قوانین خاص خودش را دارد و کشتی آلیش هم با توجه به انجام فنون پرتابی قطعا خطر آسیب‌دیدگی بالایی دارد. مصدومیت‌ها در آلیش به شدت زیاد است و آن را نمی‌توان با رشته‌های دیگر مقایسه کرد. درصد این مصدومیت‌ها در سنگین‌وزن که چند برابر هم می‌شود.
 

و در آخر اگر صحبتی دارید، بفرمایید.

تنها صحبت من این است که به دختران کشتی‌گیر توجه بیشتری شود. فدراسیون کشتی شرایط نسبتا خوبی برای ما فراهم کرده، اما برای اینکه ما بتوانیم در آسیا و جهان پرچم ایران را بالا ببریم، نیاز به حمایت بیشتری داریم.

منبع: روزنامه شهروند برچسب‌ها روز ملی دختران اتحادیه جهانی کشتی کشتی زنان فدراسیون کشتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز ملی دختران اتحادیه جهانی کشتی کشتی زنان روز ملی دختران اتحادیه جهانی کشتی کشتی زنان فدراسیون کشتی هانیه عاشوری کشتی زنان کشتی آلیش کشتی گیر رشته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۷۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا

به گزارش خبرآنلاین مدتی است دانشجویان دانشگاه های آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین به پا خواسته اند و اعتراضات گسترده شان به گوش جهانیان رسیده است.

به گزارش فارس، در این رابطه عبداله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت: این اتفاق بی سابقه و میمونی است که بیداری واقعی در فضای دانشگاهی را نشان می دهد.

وی افزود: با توجه به اتفاقاتی که افتاده دانشگاه علامه طباطبائی هم آمادگی دارد سوابق تحصیلی استادان و دانشجویان علوم انسانی دانشگاهیان آمریکایی که اخراج شده را برای پذیرش بررسی کند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: ما حتی آمادگی داریم از این افراد برای حضور در مجامع علمی دانشگاه دعوت کنیم تا از ارزیابی و تجربیات شان از اتفاقاتی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ می دهد استفاده کنیم.

معتمدی در ادامه گفت: اگر رشته تحصیلی این افراد با رشته تحصیلی دایر در دانشگاه علامه طباطبائی مطابق باشد آمادگی داریم به این دانشجویان بورس تحصیلی ارائه کنیم و حتی آمادگی آموزش زبان فارسی از طریق وبینار و فضای مجازی در دوره های معینی به آنها داریم تا با زیان فارسی آشنا شوند.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902273

دیگر خبرها

  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • شیراز قهرمان رقابت های کشتی آلیش بانوان
  • حامیان دروغین زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگدمال می کنند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟